Een eigen Bed & Breakfast. Dat hebben wij bereikt.

Annette van de Vossenberg maakt haar droom waar - Een eigen Bed & Breakfast

Een voormalige paardenstal in het mooie buitengebied van het kerkdorp Heerle wordt herschapen in een Bed & Breakfast. B&B Heerle’k herbergt straks drie appartementjes van elk 30 m2, met eigen sanitair, een keukenblokje, zitjes in de tuinen en veel privacy. Warmtepompen en zonnepanelen leveren de energie. Te midden van veel groen met een ruim, rustig en weids uitzicht wordt de droom van Annette van de Vossenberg dagelijks meer waar.

Annette had al lang een steeds terugkerende droom: ‘Als ik later groot ben, dan wil ik per se een B&B. Niet ín mijn eigen huis, maar wel héél dicht erbij.’ Om die droom te realiseren moest Annette van de Vossenberg met haar man Mari Krauweel wel van Breda naar Heerle verhuizen. Ze hadden er geen flauw idee van dat zich ten westen van Breda, waar ze twintig jaar met hun zonen woonden, zo’n prachtig stuk Brabant uitstrekte.

‘Eenmaal voor Heerle gekozen was de naam Heerle’k er ook snel’

Annette, lerares op een basisschool, greep haar kans, toen Mari voor zijn hoveniersbedrijf en atelier voor cortenstaal op zoek ging naar een grotere schuur voor opslag. Annette’s droom stak acuut de kop weer op. Eén en één was al snel twee. Een korte zoektocht leidde naar de gemeente Roosendaal. Ze waren meteen verkocht. Eenmaal voor Heerle gekozen was de naam Heerle’k er ook snel.

Annette en Mari zijn zelf gelouterde B&B-bezoekers. Ook tijdens de ingrijpende verbouwing van de stal ervaren ze de hele dag een vakantiegevoel. En dat is precies wat het stel zijn gasten straks ook wil bieden, als Heerle’k eenmaal open is. “Maar eerst moet alles hélemaal af zijn.”

Het echtpaar heeft veel op met Brabantse gezelligheid en Bourgondisch leven. “Roosendaal heeft écht veel. Winkels, Designer Outlet Roosendaal, natuur, fietsroutes, schouwburg, restaurants, leuke cafeetjes, evenementen. Er is vooral ’s zomers altijd wat te beleven. We wonen in een zeer actieve gemeente.” En daarbij zijn ze zeer te spreken over het ondernemersklimaat. 

‘Het is hier echt groen-groener-groenst’

’Na ons pensioen kopen we een boerderijtje in Drenthe’, zeiden Annette en Mari vaak tegen elkaar. “We hebben ons pensioenplan gewoon naar voren geschoven om onze droom te verwezenlijken. Ondertussen zijn we blij dat we niet in Drenthe terecht zijn gekomen. We gaan hier niet meer weg.”