Evenementen

Evenementen maken Roosendaal levendig en vormen daarom een belangrijk onderdeel van de promotie van Roosendaal. Ze dragen bij aan het dynamische imago van de stad en zorgen voor populariteit onder inwoners en bezoekers van buitenaf. Roosendaal Citymarketing kan veel betekenen voor jouw evenement. Lees hier hoe wij jou kunnen ondersteunen.

Evenementenloket

Het evenementenloket is een digitaal servicepunt voor organisatoren. Sinds januari 2024 beheert en coördineert Roosendaal Citymarketing het loket. Je kunt bij ons terecht voor vragen en ondersteuning met betrekking tot de organisatie van jouw evenement. Zo geven wij advies over geschikte evenementendata en eventuele koppeling met andere evenementen. We helpen bij het aanvragen van een evenementenvergunning of de melding van een evenement. Daarnaast regelen we ook een aantal facilitaire zaken en zorgen we voor de promotie van het evenement. Meer informatie vind je op Evenementenloket Roosendaal.  

Wanneer je een evenement organiseert moet je dat vaak melden bij de gemeente. Voor kleine evenementen is een melding voldoende, grote evenementen hebben vaak een vergunning nodig. Via evenement aanmelden kun je zien in welke categorie jouw evenement valt.

Evenementenkalender en UITagenda

Goed om vooraf te weten is dat er een verschil is tussen de Evenementenkalender en de UITagenda. De Evenementenkalender van de gemeente Roosendaal is een overzicht van evenementen in de openbare ruimte. Deze vind je op de website van het Evenementenloket. Een vermelding op die kalender betekent dat de gemeente voorlopig akkoord is met de tijd en locatie van jouw evenement en je een plek op de Evenementenkalender hebt gekregen. Een plaats op de Evenementenkalender is essentieel voor de aanvraag van een evenementenvergunning, alleen een vergunning geeft toestemming voor de doorgang van het evenement.

Meer informatie over hoe en óf je je evenement moet aanmelden, lees je op de pagina evenement aanmelden

De UITagenda van Roosendaal Citymarketing vind je op de bezoekerswebsite Bezoek Roosendaal en is ter promotie van jouw evenement. Wil jij jouw evenement bekend maken bij het grote publiek? Meld het dan kosteloos aan voor onze UITagenda

Meer over evenementen organiseren en promoten

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.