De Roosendaalse Wielerzomer

Elke zomer kunnen fietsers en wielerliefhebber hun hart ophalen in de gemeente Roosendaal. Roosendaal Citymarketing ondersteunt het Wielerplatform Roosendaal elk jaar met alle mooie evenementen die zij organiseren. De gemeente Roosendaal voegt daar een gouden topsportrandje aan toe. Na een succesvolle doorkomst van de Spaanse La Vuelta in 2022, mag Roosendaal de komende jaren de renners van de ZLM Tour verwelkomen. Met veel plezier nemen we ook die evenementen - met (inter)nationale allure - mee in de promotie van de Roosendaalse Wielerzomer.

De Roosendaalse Wielerzomer heeft een karavaan aan evenementen, afgelopen zomer maar liefst 12, waarvoor wij de promotie verzorgen. Dat begint bij het samenstellen van een communicatieplan: op welke momenten en met welke middelen gaan we de evenementen onder de aandacht brengen. Hieruit volgt een contentkalender voor alle online berichtgeving en een outdoor media planning.

Website

Op onze website Bezoek Roosendaal heeft de Wielerzomer een eigen plek in de menustructuur. De hele zomer lees je hier actuele, praktische informatie over de wielerevenementen. Daarnaast vind je er inspirerende tips en routes voor als je zelf op de fiets wilt stappen en zelfgeschreven artikelen over de verhalen achter de koers.

Video

Bijna alle lokale wielerevenementen organiseren ook speciale wedstrijden voor kinderen. Tijdens deze zogenaamde Dikke Banden Races strijden jongeren tussen de 7 en 14 jaar om de titel 'Fietstalent van Roosendaal'. Deze reeks kinderfietswedstrijden en de finaledag hebben een eigen pagina op onze bezoekerswebsite met uitleg en een aanmeldformulier. Om deze jonge doelgroep te bereiken ontwikkelden wij drie korte video’s met oud-winnaars die we via social media verspreidden.

Bekijk de video's hier

Social media

Gesponsorde social media berichten (social advertising) via het officiële toeristische Facebook-account van Roosendaal zetten wij in ter aankondiging van elke, individuele wielerkoers. Deze zorgen voor extra zichtbaarheid bij een groot publiek. Organische social media berichten (onbetaald) helpen de artikelen en tips op de website meer onder de aandacht te brengen.

Outdoor media en fotografie

Onze fotografen leggen de wielerkoersen vast om aantrekkelijk campagnemateriaal voor de komende jaren te verzamelen. Elke wielerkoers heeft eigen outdoor promotie-uitingen in een nieuwe, frisse opmaak waarvoor we outdoor media inzetten. Op posters langs de weg (citydisplays), bushokjes en digitale billboards werd elke koers apart getoond en de Roosendaalse Wielerzomer in zijn totaal laten zien.

UITagenda

De UITagenda is een van de populairste middelen om evenementen ook offline onder de aandacht te brengen. In de zomereditie van onze gedrukte UITagenda heeft de Roosendaalse Wielerzomer een eigen rubriek waarin alle wielerevenementen worden uitgelicht. 

Aankleding evenementen

Ter aankondiging van de ZLM Tour zorgen spandoeken voor extra zichtbaarheid. Afgelopen zomer plaatsten wij deze op een gedeelte van het parcours en op bij de finish. Wielercomités van lokale koersen kunnen onze spandoeken ter aankleding van hun evenement gebruiken op de dag zelf.

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.