Studentenfilm

26 acteurs en figuranten + 12 locaties + 3 filmdagen = 1 studentenfilm. Met deze video brengen wij die de diverse mogelijkheden van het studeren en werken in Roosendaal positief onder de aandacht. We lichten interessante stage- en werkplekken uit die aansluiten bij de opleidingen die in Roosendaal worden aangeboden. Door meer studenten en talenten te laten kiezen voor Roosendaal als stad om te studeren én te werken, willen we talent aantrekken en behouden.

Talent behouden en binden

Jong talent behouden en binden aan Roosendaal is essentieel voor de toekomst van de gemeente. Wij zetten ons continu in om Roosendaal te positioneren als een aantrekkelijke stad voor met name jonge, ondernemende bewoners. Toekomstige studenten ontdekken de mogelijkheden van studeren in Roosendaal op onze website. Hoewel we een mooi aanbod aan opleidingen hebben, blijft de keuze beperkt. Daarom kiezen we ervoor ons te focussen op de verbinding tussen talent en het bedrijfsleven. Hier in Roosendaal zijn naast opleidingen ook diverse mogelijkheden voor stages en banen. Zo zien getalenteerde Roosendaalse  jongeren die elders studeren de potentie van een rooskleurig toekomst in hun thuisstad.

De juiste toon

Eerder films gericht op een specifieke doelgroep zijn succesvol ontvangen. Samen met een videoproductiebedrijf hebben we afgestemd hoe we de doelgroep het beste kunnen bereiken. Met een sterke voice-overtekst verpakken we op jonge wijze onze kernboodschap. In korte scènes spelen Roosendaalse studenten van onder andere Curio, CIOS en mbo Dans de hoofdrol. Bij de keuze van de lokale bedrijven hebben we ons laten leiden door ondernemingen die aansluiten bij de opleidingen die hier aangeboden worden. De sectoren zorg, informatica, sport, techniek, dans en logistiek komen dan ook terug in de film.

Wil jij de film inzetten?

De studentenfilm is voor alle mbo – en hbo-opleidingen in Roosendaal vrij te gebruiken. Opleidingen kunnen deze video vertonen op open dagen, stage- en bedrijfsmarkten en andere evenementen. Interesse om deze film in te zetten? Neem contact met ons op!

Behind the scenes

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.